Wedi Bouwplaat

Wedi plaat: direct uit voorraad leverbaar!

Een Wedi bouwplaat voor de badkamer is een onmisbaar basisproduct voor het verbouwen van vochtige ruimtes. De Wedi platen zijn waterdicht en bovendien sterk en uniek in hun soort. Houd je ervan om snel te werk te gaan? Werk dan met een product dat snel verwerkbaar is. Een Wedi bouwplaat is zo’n product. Bestel je Wedi plaat voor de badkamer vandaag voor 12:00 uur en ontvang hem morgen!

 

Voordelen van een Wedi bouwplaat

Ken je dat? Die klus waar maar geen einde aan lijkt te komen? Met een Wedi plaat snijd en verlijm je jouw vloer- en wanddelen net zo lang als dat een estafetteloper een sprintje trekt. Snel dus. Heeft de Wedi plaat nadelen? Wij vinden van niet. Het betegelen van je badkamer gaat ook snel. De Wedi plaat is namelijk al waterdicht afgewerkt. Het grootste voordeel van Wedi bouwplaat is de waterdichtheid, maar er zijn nog meer voordelen waar je mee te maken krijgt wanneer je besluit om met een Wedi vloerplaat je badkamer vorm te geven:

 • Met een Wedi plaat maak je ieder design
 • De construct platen zijn flexibel en buigzaam
 • De isolatiewaarde van de Wedi bouwplaat ligt hoog
 • Over een Wedi vloerplaat kun je snel tegelen
 • Met deze bouwplaten kun je ondergronden vereffenen
 • In een relatief korte tijd zet je complete wanden neer
 • Weken met bouwplaten van Wedi is financieel aantrekkelijk

Wedi bouwplaat voor diverse ruimtes

Een Wedi bouwplaat bestaat uit blauw geëxtrudeerd polystyreen die aan beide zijden is bekleed met een mortellaag. Deze glasvezelversterkte laag neemt geen vocht op waardoor de platen gemakkelijk toe te passen zijn in ruimtes die continu worden blootgesteld aan vochtdampen. De bouwplaten zijn ideaal voor ruimtes als de badkamer, maar een Wedi bouwplaat wordt ook vaak genoeg gebruikt voor:

 • Het toilet
 • Het washok
 • De bijkeuken

Wedi bouwplaat stucen

Ondanks dat Wedi bouwplaten geschikt zijn voor diverse ruimtes in huis, merken wij dat de Wedi vloerplaat voor de badkamer het meest afgenomen wordt. Logisch, de bouwplaten zijn licht van gewicht, gemakkelijk te monteren, krachtig en waterdicht. Bovendien zijn badkamers ruimtes waar vaak gekozen wordt voor tegels. En laat een Wedi bouwplaat nou uitermate geschikt zijn als ondergrond om te stucen, voor tegel en pleisterwerk.

 

Wedi plaat monteren zonder zware materialen

Onze huizen worden steeds luxer. Zo ook de badkamer. Badkamers worden mini-spa’s met luxe producten als een hangtoilet, een inloopdouche en vloerverwarming. In ons assortiment vind je producten van Wedi die perfect samengaan met de wensen voor een luxe badkamer. In de praktijk zul je in een halfuurtje een complete wand kunnen neerzetten met Wedi platen. Prettig als je bedenk dat je vóór het bestaan van een Wedi bouwplaat wekenlang zonder douche of rommel in huis kon zitten. Zonder zakken cement, zware materialen en een lange montagetijd heeft een badkamer renovatie heel wat minder impact in huis.

 

Wedi heeft een gouden combinatie gevonden tussen design en functionaliteit. En de prijs van Wedi platen is ook nog eens fijn. Elk Wedi product kent zijn eigen voordelen. Wanneer je in ons assortiment kijkt, vind je de volgende Wedi bouwplaten om een badkamer van je dromen te realiseren:

 • Een Wedi plaat vloerverwarming
 • Wedi bouwplaat vapor met dampremmende laag voor zwembaden en openbare doucheruimtes
 • Pre-fab elementen uit de Sanoasa serie, zoals de kant-en-klare zitbankjes, grote banken, ligbanken en badkuipen
 • Een Wedi bouwplaat voor de wand inclusief nis
 • Douchevloerelementen
 • Flexibele construct platen

Eigenschappen van de Wedi bouwplaat

 • XPS blauwe plaat voor de badkamer
 • 100% waterdicht
 • Lichtgewicht
 • Makkelijk op maat te maken
 • Diktes: Vanaf wedi plaat 4mm t/m 50mm (zie lijst)

Met Wedi verkort je een badkamerverbouwing, werk je gegarandeerd waterdicht en heb je zeer ruime, esthetische mogelijkheden. Tip: De 50mm bouwplaat is sterk genoeg om te fungeren als betegelbare douchewand.

 

Wedi platen kopen

Heb je een keuze gemaakt tussen de verschillende diktes Wedi platen? Bestel dan snel jouw exemplaren voor de verbouwing en begin zo snel mogelijk aan je project. 

Bij te bestellen artikelen

 • Wedi 610 lijm (6-10 mtr per koker)
 • Wedi weefselband (voor overgang naar ander materiaal)
 • Wedi voegdichtingsband (voor waterdichte naden)
 • Wedi Rozetten & Pluggen (bij mechanische bevestiging)

 

Andere interessante producten:

 

A

Austria deuren kwaliteit


D

Dakpannen bestellen


F

Fermacell vloerplaat vloerverwarming


G

Gewicht dakplaten

Gipsplaten badkamer afmetingen


P

Prijs gipsplaat

V

Vloerverwarming vloerbedekking


U

Underlayment diktes


W

Wedi doucheplaat

Wedi vloerverwarming


Z

Zwaluwstaartprofiel


#

30 minuten brandwerend gipsplaat

 

Waar bestaat een wedi Bouwplaat uit?


Deze plaat bestaat uit een blauwe XPS-kern. XPS is een hoogwaardig hardschuim isolatie materiaal. (H)CFK-vrij geëxtrudeerd Polystyreen om precies te zijn. Deze blauwe platen zijn afgewerkt met een mortellaag die gewapend is met glasvlies. Dit is de grijze laag die de gehele blauwe plaat aan twee zijden bedekt. 

Voor zowel het XPS als de mortellaag geldt dat ze beiden van zeer hoge kwaliteit zijn, continue getest worden en de combinatie geldt als ideale plaat voor de badkamer en andere vochtige ruimtes. 


Waar kun je wedi Bouwplaat voor gebruiken?


Je kunt bijna beter vragen... Waar niet voor? De wedi Bouwplaat is er in veel verschillende diktes en formaten waardoor de mogelijkheden enorm zijn. Je kunt wanden bekleden, vloeren monteren, badmeubels maken, opzetranden creëren en zelfs een vrijstaande douchewand is geen probleem. 


Op welke ondergronden kun je wedi Bouwplaat toepassen?


Ook qua ondergrond is de wedi plaat zeer breed inzetbaar. Pas de bouwplaten toe op bestaand tegelwerk, draagkrachtige ondergronden, niet-draagkrachtige ondergronden, regelwerk van metal stud of hout, oneffen wanden en als overgang naar gipswanden. Wil je weten hoe? Check dan de montagehandleiding onder het tabblad Handleidingen. 


Wat is de minimaal vereiste dikte voor de wedi Bouwplaat bij gebruik op de vloer?


Indien de ondergrond stabiel, draagkrachtig en egaal is dan kun je een wedi Bouwplaat vanaf 4mm dikte gebruiken. Dit is zowel op hout als beton.


Hoe kun je een wedi plaat afwerken? - Stucen, tegelen, beton ciré


Een wedi plaat verven zal niet mooi worden gezien de gewapende structuur van de bouwplaat, voor de rest heb je voldoende andere opties. De wedi plaat is ooit bedacht en ontwikkeld als ideale ondergrond voor tegelwerk en dat is nog steeds het geval. Daarnaast kun je wedi ook stucen of afwerken met beton ciré. 

Om te stucen over een wedi plaat of beton ciré aan te brengen dien je te werken met cementgebonden materialen. Stuc en beton ciré kan alleen op de wand toegepast worden.


Hoe maak je een wedi plaat op maat? En waarmee zet je wedi platen vast? 


Op maat maken van de platen kan door ze te versnijden of te verzagen. Het verlijmen van de wedi platen op een wand of op de vloer kun je het beste met tegellijm doen. Op een regelwerk gebruik je wedi 610 lijm. Wanneer je wedi op wedi verlijmd gebruik je ook wedi 610 lijm- en afdichtmiddel. Het wedi 610 lijm- en afdichtmiddel is één van de succesfactoren van wedi. Een enorm krachtig middel voor zowel het vast zetten als afdichten van wedi. 

Wanneer het nodig is om mechanisch te bevestigen, bijvoorbeeld bij een oneffen wand, kun je metaalpluggen van wedi bestellen. In de combinatie met mortel kun je de wedi platen op die manier waterpas stellen en mechanisch bevestigen. Lees er meer over in de montage handleiding onder Handleidingen.


Welk type wedi Bouwplaten zijn er allemaal?


De standaard wedi Bouwplaat is er in vele diktes. De dunste plaat is 4mm dik, de dikste is 50mm dik. Zo heb je alle opties om te bekleden maar ook om bijvoorbeeld een sterke wand te maken met wedi. Naast de standaard bouwplaten heb je ook de bouwplaat XL (90cm breed) de bouwplaat XXL (120cm breed), de bouwplaat Construct (buigzaam) en de bouwplaat Vapor (extra dampremmende laag). 

De standaard bouwplaat is samen met de XL en de XXL de meest bestelde wedi plaat. 


Wat maakt wedi zo goed ten opzichte van andere opties voor de badkamer?


In het kort samengevat is wedi een ware specialist voor de natte ruimtes. Er zijn veel merken die een gering aanbod materialen voor de badkamer hebben tussen het gehele assortiment dat veel breder is. Bij wedi echter is alles specifiek gericht op de badkamer. Dit maakt de materialen specialistisch en dit vertaalt zich in een zeer hoge prestatie die de (zware) norm in Nederland en Duitsland niet alleen haalt maar zelfs overstijgt. Duitse degelijkheid is een understatement.

Bij de wedi materialen klopt het systeem, heb je garantie, werk je met materialen van hoge kwaliteit, heb je vóóraf goede info en áchteraf goede service, indien nodig. Voor iedere toepassing in de badkamer is een oplossing te vinden. 


Wat zijn de voordelen van wedi bij het renoveren van je badkamer?


Met wedi heb je een alternatief gevonden voor cement, blokken, lange droogtijden, veel gesjouw en een lange doorlooptijd van het aan brengen van luxe in je badkamer. 

De wedi materialen zijn licht van gewicht, eenvoudig aan te brengen, slim uitgedacht, vaak kant-en-klaar en vooral waterdicht. Je brengt een bouwmateriaal in je badkamer dat qua creativiteit geen grenzen kent, eenvoudig om te vormen is naar luxe & comfort en waar je jarenlang plezier van zult hebben. Een mix van kwaliteit, gemak, design en comfort. 

Een badkamer verbouwing kan met wedi binnen 1 week klaar zijn. Wedi platen als basis voor je nieuwe badkamer - Sneller - waterdicht - licht


Wedi platen direct uit voorraad leverbaar.

 • Wedi Bouwplaat
 • XPS blauwe plaat voor de badkamer
 • 100% waterdicht
 • Lichtgewicht
 • Makkelijk op maat te maken
 • Diktes: Vanaf 4mm t/m 50mm (zie lijst)
Met Wedi verkort je een badkamerverbouwing, werk je gegarandeerd waterdicht en heb je zeer ruime, esthetische mogelijkheden.

Tip: De 50mm bouwplaat is sterk genoeg om te fungeren als betegelbare douchewand.


Bij te bestellen artikelen

 • Wedi 610 lijm (6-10 mtr per koker)
 • Wedi weefselband (voor overgang naar ander materiaal)
 • Wedi voegdichtingsband (voor waterdichte naden)
 • Wedi Rozetten & Pluggen (bij mechanische bevestiging)

Waar bestaat een wedi Bouwplaat uit?


Deze plaat bestaat uit een blauwe XPS-kern. XPS is een hoogwaardig hardschuim isolatie materiaal. (H)CFK-vrij geëxtrudeerd Polystyreen om precies te zijn. Deze blauwe platen zijn afgewerkt met een mortellaag die gewapend is met glasvlies. Dit is de grijze laag die de gehele blauwe plaat aan twee zijden bedekt. 

Voor zowel het XPS als de mortellaag geldt dat ze beiden van zeer hoge kwaliteit zijn, continue getest worden en de combinatie geldt als ideale plaat voor de badkamer en andere vochtige ruimtes. 


Waar kun je wedi Bouwplaat voor gebruiken?


Je kunt bijna beter vragen... Waar niet voor? De wedi Bouwplaat is er in veel verschillende diktes en formaten waardoor de mogelijkheden enorm zijn. Je kunt wanden bekleden, vloeren monteren, badmeubels maken, opzetranden creëren en zelfs een vrijstaande douchewand is geen probleem. 


Op welke ondergronden kun je wedi Bouwplaat toepassen?


Ook qua ondergrond is de wedi plaat zeer breed inzetbaar. Pas de bouwplaten toe op bestaand tegelwerk, draagkrachtige ondergronden, niet-draagkrachtige ondergronden, regelwerk van metal stud of hout, oneffen wanden en als overgang naar gipswanden. Wil je weten hoe? Check dan de montagehandleiding onder het tabblad Handleidingen. 


Wat is de minimaal vereiste dikte voor de wedi Bouwplaat bij gebruik op de vloer?


Indien de ondergrond stabiel, draagkrachtig en egaal is dan kun je een wedi Bouwplaat vanaf 4mm dikte gebruiken. Dit is zowel op hout als beton.


Hoe kun je een wedi plaat afwerken? - Stucen, tegelen, beton ciré


Een wedi plaat verven zal niet mooi worden gezien de gewapende structuur van de bouwplaat, voor de rest heb je voldoende andere opties. De wedi plaat is ooit bedacht en ontwikkeld als ideale ondergrond voor tegelwerk en dat is nog steeds het geval. Daarnaast kun je wedi ook stucen of afwerken met beton ciré. 

Om te stucen over een wedi plaat of beton ciré aan te brengen dien je te werken met cementgebonden materialen. Stuc en beton ciré kan alleen op de wand toegepast worden.


Hoe maak je een wedi plaat op maat? En waarmee zet je wedi platen vast? 


Op maat maken van de platen kan door ze te versnijden of te verzagen. Het verlijmen van de wedi platen op een wand of op de vloer kun je het beste met tegellijm doen. Op een regelwerk gebruik je wedi 610 lijm. Wanneer je wedi op wedi verlijmd gebruik je ook wedi 610 lijm- en afdichtmiddel. Het wedi 610 lijm- en afdichtmiddel is één van de succesfactoren van wedi. Een enorm krachtig middel voor zowel het vast zetten als afdichten van wedi. 

Wanneer het nodig is om mechanisch te bevestigen, bijvoorbeeld bij een oneffen wand, kun je metaalpluggen van wedi bestellen. In de combinatie met mortel kun je de wedi platen op die manier waterpas stellen en mechanisch bevestigen. Lees er meer over in de montage handleiding onder Handleidingen.


Welk type wedi Bouwplaten zijn er allemaal?


De standaard wedi Bouwplaat is er in vele diktes. De dunste plaat is 4mm dik, de dikste is 50mm dik. Zo heb je alle opties om te bekleden maar ook om bijvoorbeeld een sterke wand te maken met wedi. Naast de standaard bouwplaten heb je ook de bouwplaat XL (90cm breed) de bouwplaat XXL (120cm breed), de bouwplaat Construct (buigzaam) en de bouwplaat Vapor (extra dampremmende laag). 

De standaard bouwplaat is samen met de XL en de XXL de meest bestelde wedi plaat. 


Wat maakt wedi zo goed ten opzichte van andere opties voor de badkamer?


In het kort samengevat is wedi een ware specialist voor de natte ruimtes. Er zijn veel merken die een gering aanbod materialen voor de badkamer hebben tussen het gehele assortiment dat veel breder is. Bij wedi echter is alles specifiek gericht op de badkamer. Dit maakt de materialen specialistisch en dit vertaalt zich in een zeer hoge prestatie die de (zware) norm in Nederland en Duitsland niet alleen haalt maar zelfs overstijgt. Duitse degelijkheid is een understatement.

Bij de wedi materialen klopt het systeem, heb je garantie, werk je met materialen van hoge kwaliteit, heb je vóóraf goede info en áchteraf goede service, indien nodig. Voor iedere toepassing in de badkamer is een oplossing te vinden. 


Wat zijn de voordelen van wedi bij het renoveren van je badkamer?


Met wedi heb je een alternatief gevonden voor cement, blokken, lange droogtijden, veel gesjouw en een lange doorlooptijd van het aan brengen van luxe in je badkamer. 

De wedi materialen zijn licht van gewicht, eenvoudig aan te brengen, slim uitgedacht, vaak kant-en-klaar en vooral waterdicht. Je brengt een bouwmateriaal in je badkamer dat qua creativiteit geen grenzen kent, eenvoudig om te vormen is naar luxe & comfort en waar je jarenlang plezier van zult hebben. Een mix van kwaliteit, gemak, design en comfort. 

Een badkamer verbouwing kan met wedi binnen 1 week klaar zijn. 


Wedi Bouwplaat

 • Bekijk hier alles van het merk: Wedi
 • Vóór 12 uur besteld: 1 werkdag | Leverdatum wordt afgestemd
 • Artikelnaam
  BA-04 1250x600x4mm
 • € 30,95 per stuk
 • Excl. BTW:€ 25,58
 • € 41,27 per m2
 • Excl. BTW:€ 34,10
  m2 stuk
  BA-06 1250x600x6mm
  BA-060 2500x600x6mm
  BA-10 2600x600x10mm
  BA-12.5 2500x600x12.5mm
  BA-20 2600x600x20mm
  BA-30 2600x600x30mm
  BA-40 2600x600x40mm
  BA-50 2600x600x50mm
  Dit product is te zien in onze showroom

  Tags: Wedi, Wedi Bouwplaat, Badkamer, Waterdicht, Bouwplaten

  4.94 / 5.00 of 17 justwedi.nl customer reviews | Trusted Shops
  4.94 / 5.00 of 17 justwedi.nl customer reviews | Trusted Shops