Justwedi Training - Nooit meer lekkage in de Douchehoek

Training uit de Justwedi School - Nooit meer lekkage in de douchehoek

  • Interessant voor: Professional & doe-het-zelver
  • Duur: ca. 23 minuten
  • Topic: Douchehoek

Deze training legt zowel de theoretische als de praktische kant uit van het monteren van een douchehoek die niet voor lekkages of andere vochtproblemen gaat zorgen. Ook de nieuwe Wet Kwaliteitsborging komt hierin aan bod.De douchehoek - Achilleshiel van iedere woning?

Een badkamer behoort in een woning logischerwijs tot de zwaarst belaste ruimtes door het hoge vochtgehalte. Door de intrede van inloopdouches waarbij het water direct op de tegel valt i.p.v. in een douchebak is die belasting alleen maar toegenomen. Problemen met lekkages zijn aan de orde van de dag. Honderden meldingen komen dagelijks binnen bij verzekeraars. 


Hoe monteer ik de douchehoek zonder kans op lekkage?

Gelukkig is er voor ieder probleem vaak een oplossing en dat is ook hier het geval. Slimmer bouwen, betere materialen en goede afdichtingen zorgen ervoor dat je badkamer mooi, hygiënisch en schimmelvrij blijft en dus ook geen lekkage problemen zal opleveren.

Wedi voorziet in het materiaal en het complete systeem om een badkamer waterdicht te bouwen. Omdat de douchehoek het meest precaire onderdeel is kun je voor dit onderdeel je voordeel doen met de eerste wedi training. 


De betere norm: Wet Kwaliteitsborging

Een wet die direct tegemoet komt aan de focus van wedi: goede badkamers bouwen. Deze wet is in het leven geroepen om de kwaliteit van bouwen te verhogen. Een opdrachtgever heeft met deze wet meer zekerheid dat de juiste materialen op de juiste manier gebruikt worden zodat de kwaliteit gegarandeerd kan worden. Goede zaak!


Douchehoek bouwen op houten ondergrond - Het kan met wedi

Op een houten verdiepingsvloer is het in veel gevallen even zoeken hoe je badkamer op te bouwen. Cement is vaak te zwaar en heeft ook nadelen qua droogtijd en opbouwhoogte. Wedi is juist uitstekend geschikt om toe te passen op een houten constructie omdat het licht van gewicht en 100% waterdicht is. Je bekleedt de vloer en de wanden dus met wedi en hebt daarmee direct de ideale ondergrond voor je tegelwerk. En dat alles in een waterdicht geheel. 


Waterdichte verbindingen met wedi 610, wedi 620 en manchetten

In deze training kom je meerdere malen de wedi 610 tegen. Deze wedi 610 is een lijm- en afdichtmiddel die zorgt voor de waterdichte verbindingen tussen de wedi Bouwplaten. Op punten waar wat meer aandacht nodig is zoals de doorvoer punten van leidingen kun je de wedi manchetten gebruiken. In combinatie met de wedi 620 heb je ook daar een waterdicht geheel dat problemen in de toekomst voorkomt.


Meer trainingen en informatie - Justwedi

We zullen meer trainingen publiceren zodra deze beschikbaar zijn. Bij de artikelen in de webshop vind je overigens ook al een FAQ, handleidingen en ook video's per product in veel gevallen. Natuurlijk horen we het graag wanneer we je kunnen helpen bij het realiseren van jouw wedi badkamer. Je bent tevens van harte welkom in onze showroom.


4.92 / 5.00 of 25 justwedi.nl customer reviews | Trusted Shops