We Support Justdiggit

Justwedi.nl on a mission met Justdiggit - Koop je bund hier


Als we de aarde kunnen opwarmen, kunnen we haar ook weer afkoelen. Green up to cool down, dat zegt Justdiggit. En zo is het!


Bomen en planten zijn de airconditioning van onze planeet. Doordat de grond hard is kan het regenwater de grond niet meer intrekken en stroomt het water ongebruikt weg . Door de harde toplaag van de grond open te breken kan het regenwater de grond weer intrekken en kan de vergroening en daarmee de afkoeling van de aarde beginnen!


Wat een goede initiatieven en wat een goed verhaal. Wij dragen daar heel graag een steentje aan bij!Justdiggit, Justwedi.nl & Daadwerkelijke vergroening - Hoe werkt het?


De Bouwmarktshop.nl supports Justdiggit door een jaarlijkse donatie te doen. Met die investering worden er zogenaamde 'bunds' gegraven, een halvemaanvormige kuil.Doordat de grond hard is komt het regenwater de grond niet meer in. Door de harde toplaag van de grond open te breken door het graven van een bund, kan het regenwater de grond weer intrekken. Die bunds vangen regenwater op en zorgen er daardoor voor dat het water ondergronds weer bij de zaden en wortels kan komen en de vegetatie kan herstellen!


Het mooie is; staan de bunds eenmaal in bloei, dan groeien ze ook naar elkaar toe. En wist je dat de vegetatie er ook voor zorgt dat de luchtvochtigheid toeneemt? Vegetatie verdampt namelijk water, net als mensen zweten. Hierdoor is er meer vocht in de lucht, dat zorgt voor wolken vorming en vergroot de kans op regen. Een positieve vicieuze cirkel!


Zie hieronder hoe het kan veranderen, al in een aantal maanden kan gebeuren!Jij kunt meedoen - Support de Afrikaanse boeren - Koop ook een bund!


Ook enthousiast geworden door dit verhaal? We willen ook jullie de kans geven om je steentje bij te kunnen dragen. Je kunt een bund kopen! Hoe werkt dat?


Je vindt bunds op onze webshop, deze kosten € 8,00 per stuk. Je kunt een bund aan je bestelling toevoegen en met je bestelling mee afrekenen. Wij zien op je bestelling dat je bunds hebt gekocht en laten namens jou bunds graven! Via het speciale vergroeningsplatform van Justdiggit kunnen wij aangeven hoeveel bunds er gekocht zijn en er dus namens ons gegraven mogen worden.


Deze bunds worden gegraven in Kuku, Kenia.


Als de diepte, ligging en grootte van de gegraven bunds zijn goedgekeurd door de zogeheten fundi (supervisor), wordt er een foto gemaakt van het eindresultaat. De bund wordt gekoppeld aan de investeerder die via het platform een bund heeft gekocht en zo kun je je eigen project dus ook nog een beetje volgen. Echt te gek!


De positieve effecten van bunds - waar help je eigenlijk aan mee?


De projecten hebben allerlei gunstige effecten met als belangrijkste punt natuurlijk het klimaat. Samen kunnen we zorgen voor een beter leven voor miljoenen mensen en dieren. Hoe groener de aarde hoe koeler de planeet!


Denk bijvoorbeeld aan gunstige effecten op voedsel (hogere gewasopbrengsten, meer gras voor vee), biodiversiteit (natuur) en natuurlijk de verkoeling (door de vegetatie).


Jij koopt een bund en draagt op die manier je steentje bij. Maar waar zorgen de bunds dan daadwerkelijk voor?


  • Koelere grond
  • Hogere luchtvochtigheid
  • Verhoging van de vruchtbaarheid van de grond
  • Het water dat beter de grond in kan trekken
  • Voorkomen van erosie van vruchtbare grond
  • Meer vocht in de lucht = meer wolkenvorming = meer kans op regen
  • Een positieve vicieuze cirkel!


Wist je bijvoorbeeld dat 1 bund ongeveer 10.000 liter water per jaar kan opvangen  en kan zorgen voor een vergroening van zo'n 124m2?Justdiggit - Projecten in Kenia - Bunds in Kuku - Ambassadeurs
Justdiggit heeft verschillende vergroeningsprojecten waar de bunds gegraven worden. Zo lopen er projecten in Kenia, Tanzania, Dodoma en Olgulului - Ololarashi.


Koop je je bund via onze webshop? Deze worden gegraven in Kuku, Kenia.


Er zijn meer ambassadeurs van Justdiggit! Zomaar een paar bekende namen als Harm Edens, Floortje Dessing en André Kuipers staan ook achter dit geweldige concept!


Help jij ook mee met het verkoelen van onze planeet?Koop je bund hier!
4.92 / 5.00 of 25 justwedi.nl customer reviews | Trusted Shops