Wedi & Vloerverwarming

Weergegeven:
Sorteren op:

Wedi Gefreesd Vloerverwarming Systeem

Gefreesde Wedi platen - Waterdicht vloerverwarming systeem - BadkamervloerWerk gegarandeerd waterdi..

Vanaf € 70,45 per m2
Incl. BTW Excl. BTW: € 27,04

Wedi Bouwplaat

Wedi bouwplaten direct leverbaar - Bestel je complete wedi badkamer hier online✔️Premium Bouwmateria..

Vanaf € 26,95 per stuk
Incl. BTW Excl. BTW: € 16,94

Etherma DS Elektrische Vloerverwarming Set eTOUCH 160W/m2

Complete set elektrische vloerverwarming van Etherma - Met eTOUCH thermostaatSet van vloerverwarming..

Vanaf € 322,00 per set
Incl. BTW Excl. BTW: € 0,00

Vloerverwarming verdeler Riho Boxer A-Label

Vloerverwarming Verdeler van professionele kwaliteit met A-label. Groepen: 1 t/m 15 (zie lijst)Verb..

Vanaf € 384,95 per stuk
Incl. BTW Excl. BTW: € 247,89

Vloerverwarming in je wedi badkamer: met kant-en-klare platen!

Een luxe: vloerverwarming in de badkamer, woonkamer of welke ruimte dan ook. Tijdens de winterdagen geen koude voeten en het maakt de ruimte ook nog eens behaaglijk warm. Helaas moet project vloerverwarming nog beginnen. Wil je vloerverwarming aanleggen? Kies dan voor de wedi producten. Je kunt de vloerverwarming zelf infrezen óf kiezen voor de gefreesde vloerverwarming platen van wedi.

 

Wij maken het klussen graag simpel. Bespaar tijd, kies voor efficiëntie. Wedi leent zich uitstekend voor het combineren met zowel elektrische vloerverwarming als warmwater verwarming. De isolerende werking van wedi zorgt voor weinig afbreuk aan de afgegeven warmte.

 

Hoe werkt vloerverwarming?

Je wilt graag vloerverwarming. Maar hoe werkt dit eigenlijk? Allereerst zijn er twee manieren hoe de vloer verwarmt kan worden: elektrisch of met warmwaterleidingen. Deze leidingen worden onder de vloerbedekking gelegd. Bij een warm water systeem, stroomt het warme water gelijkmatig door de buizen heen. Elektrische vloerwarming bestaat doorgaans uit dunne matten waar stroom doorheen loopt.

 

Een warmteverdeler zorgt ervoor dat de temperatuur over de hele vloer gelijk is. Stel de thermostaat in en je kunt heerlijk van de vloerverwarming in de badkamer genieten.

 

Wedi en elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming an sich is geen probleem op wedi platen. Wel raden we altijd aan bij de fabrikant te checken of het inderdaad goedgekeurd is voor gebruik op wedi platen.

 

Wanneer je elektrische vloerverwarming toepast, doe je dit op de wedi plaat. De warmte wordt hiermee naar boven af gegeven wat resulteert in een betere prestatie. Na het aan brengen van de vloerverwarming volgt de tegellaag. Ook op Fundo douchevloeren, Sanoasa banken en alle bouwplaten kun je deze verwarming toepassen. Ideaal bijvoorbeeld bij je douchevloer voor de inloopdouche.

 

Wil je meer weten of wedi en vloerverwarming? Of wil een compleet gefreesd systeem aanschaffen? Onze specialisten helpen graag.

 

Vloerverwarming leggen: zelf infrezen of kant-en-klaar?

Vloerverwarming kun je zelf infrezen of – kies je voor de eenvoudige weg – aanleggen met een voorgefreesde bouwplaat. We leggen graag de verschillen voor je uit:

 

Warmwater vloerverwarming aangesloten op CV: zelf invrezen

 

Wil je de vloerverwarming zelf infrezen, dan is het noodzakelijk om sleuven in de badkamervloer te maken. Je kunt de sleuven voor de vloerverwarming met een bovenfrees in de wedi bouwplaat frezen. De sleuf dient dezelfde breedte te hebben als de leiding en 3mm dieper zijn dan de breedte van de leiding. Wanneer je de leiding in de sleuven hebt aangebracht, kun je de sleuven dicht smeren met wedi 320 Tegellijm.

 

Vervolgens breng je over de gehele oppervlakte zelfklevend weefselband voor de wapening. Daarna kun je starten met tegelen (minimale afmeting 10x10cm).


Warmwater vloerverwarming aangesloten op CV: kant-en-klaar

 

Wanneer je kiest voor een kant-en-klaar systeem, dan heb je ook de optie om voor-gefreesde wedi platen te bestellen. Deze vloerverwarming platen van 20mm of 30mm dik worden voor-gefreesd bezorgd waardoor je deze alleen nog hoeft te plaatsen. Vervolgens kun je de vloerverwarming in de gefreesde platen leggen.

 

Wil je gebruik maken van de voorgefreesde vloerverwarming platen, bestel dan ook gelijk de leidingen en verdelers mee van Wedi. Zo heb je de garantie dat het systeem past. De leidingen in dit systeem hebben een doorsnee van 12mm.

 

Ook de vloerverwarming platen dienen vervolgens dichtgesmeerd te worden met wedi 320 tegellijm en gewapend te worden met wedi weefselband.

 

Wedi douchewand met verwarming? Kan ook!

 

Een slim opvolgend product van de voorgefreesde vloerverwarmingplaten, is de voor-gefreesde douchewand. Deze wand bestel je inclusief leidingen en kun je los van plafond plaatsen. Na het verlijmen tegen muur en vloer heeft deze wand voldoende kracht om als douchewand te dienen. Maar in deze variant dus verwarmd! Hoe luxe wil je het hebben?

 

Meer over wedi en vloerverwarming op pagina 22

 

4.91 / 5.00 of 23 justwedi.nl customer reviews | Trusted Shops