Leuk dat je er bent! - Klik hier voor informatie over de actuele levertijden

Wedi & Vloerverwarming

Vloerverwarming in je wedi badkamer


Wedi leent zich uitstekend voor het combineren met zowel elektrische vloerverwarming als warm water verwarming. De isolerende werking van wedi zorgt voor weinig afbreuk aan de afgegeven warmte. Daarnaast is het infrezen in een wedi plaat, of het aan brengen van elektrische vloerverwarming redelijk eenvoudig. 

Naast het zelf infrezen is er tevens een optie om voor-gefreesde platen te bestellen. 


Wedi en warm water vloerverwarming aangesloten op CV - Zelf infrezen


Je kunt de sleuven voor de vloerverwarming met een bovenfrees in de wedi bouwplaat frezen. De sleuf dient dezelfde breedte te hebben als de leiding en 3mm dieper zijn dan de breedte van de leiding. Wanneer je de leiding in de sleuven hebt aangebracht kun je de sleuven dicht smeren met wedi 320 Tegellijm. 

Vervolgens breng je over de gehele oppervlakte zelfklevend weefselband voor de wapening. Daarna kun je starten met tegelen (minimale afmeting 10x10cm).


Wedi en warm water vloerververwarming aangesloten op CV - Voor-gefreesd systeem - Kant-en-klaar


Wanneer je liever kiest voor een kant-en-klaar systeem dan heb je ook de optie om voor-gefreesde wedi platen te bestellen. Deze platen van 20mm of 30mm dik worden voor-gefreesd bezorgd waardoor je deze alleen nog hoeft te plaatsen om vervolgens je leidingen in de sleuven te kunnen toepassen. 

Wat betreft dit systeem raden we aan ook met de bij te leveren leidingen en verdeler te werken zodat je garantie hebt dat het systeem past. Het uiteindelijke resultaat is hetzelfde als wanneer je zelf sleuven zou maken. De leidingen in dit systeem hebben een doorsnee van 12mm. 

Ook dit systeem dient dicht gesmeerd te worden met wedi 320 tegellijm en gewapend te worden met wedi weefselband. 
Wedi douchewand met verwarming? Kan ook!


Een slim opvolgend artikel van de voor-gefreesde vloerplaten is de voor-gefreesde douchewand. Deze wand bestel je inclusief leidingen en kun je los van plafond plaatsen. Na het verlijmen tegen wand en vloer heeft deze voldoende kracht om als douchewand te dienen. Maar in deze variant dus verwarmd! Hoe luxe wil je het hebben?


Wedi en elektrische vloerverwarming


Elektrische vloerverwarming an sich is geen probleem op wedi platen. Wel raden we altijd aan met de fabrikant te checken of het inderdaad goedgekeurd is voor gebruik op wedi platen.

Wanneer je elektrische vloerverwarming toe past doe je dit op de wedi plaat. De warmte wordt hiermee naar boven af gegeven wat resulteert in een betere prestatie. Na het aan brengen van de vloerverwarming volgt de tegellaag. Ook op Fundo douchevloeren, Sanoasa banken en alle bouwplaten kun je deze verwarming toepassen. 


Wil je meer weten of wedi en vloerverwarming? Of wil een compleet gefreesd systeem aanschaffen? Onze specialisten helpen graag.


Meer over wedi en vloerverwarming op pagina 22

4.27 / 5.00 of 28 justwedi.nl customer reviews | Trusted Shops